4 жовтня 2021 року Міністерство освіти і науки (МОН) України оголосило конкурс проектів наукових робіт і науково-технічних розробок молодих вчених. Одночасно, спільно з Радою молодих вчених було проведено конкурсний відбір кандидатів до секцій Експертної ради МОН для організації щорічного конкурсного відбору проектів молодих вчених за фаховими напрямами.

На конкурс до секцій Експертної ради було подано понад 1000 заявок кандидатів для залучення їх до експертизи проектів, що подаються на фінансування з державного бюджету. Враховуючи велику відповідальність, вимоги до кандидатів були високі. Експертів обирали з-поміж молодих дослідників, які працюють або навчаються у закладах вищої освіти чи наукових установах, підпорядкованих МОН, відомих своєю науковою репутацією та наявністю особистих наукових і науково-технічних здобутків, залежно від галузі та виду науково-технічної діяльності.

Одним з експертів від Сумського державного університету став професор кафедри прикладної математики та моделювання складних систем Ляшенко Яків Олександрович. За свою роботу він був відзначений подякою МОН України.

Кабінет Ц-331, тел. (0542) 33-31-55

e-mail: [email protected]

Сумський державний університет,

кафедра прикладної математики та моделювання складних систем,

вул. Римського-Корсакова, 2, м. Суми, 40007