З 1-го по 9-е серпня 2018 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) проходив Міжнародний Математичний Конгрес (International Congress оf Mathematicians), який є одним з найбільш впливових наукових заходів у галузі математики в світі і всебічно охоплює теоретичні та прикладні аспекти сучасної математики. Цього року до участі в ньому долучились 3080 математиків із 114 країн. Організаторами Конгресу (ICM 2018) стали Інститут теоретичної і прикладної математики (Instituto de Matemática Pura e Aplicada, IMPA) та Бразильське математичне товариство (Sociedade Brasileira de Matemática, SBM).

Представник Сумського державного університету, старший викладач кафедри прикладної математики та моделювання складних систем – Козлова Ірина Іванівна, – отримала грант у рамках програми Open Arms Travel Grant Program на участь у роботі конгресу та представила доповідь на тему «The delta-subharmonic function of completely regular growth in the upper half-plane».

Програма конгресу складалася з доповідей лауреатів премій Філдса, пленарних доповідей, секцій з різних напрямів математики, починаючи від математичної логіки та закінчуючи проблемами математичної освіти та історією математики, виставки математичних товариств та організацій, і була насичена різноманітними заходами та культурною програмою.

Кабінет Ц-331, тел. (0542) 33-31-55

e-mail: [email protected]

Сумський державний університет,

кафедра прикладної математики та моделювання складних систем,

вул. Римського-Корсакова, 2, м. Суми, 40007